Welcome to Xdrivers
Please login or register.

Author Topic: Reversing camera not working  (Read 531 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

February 05, 2017, 10:40:35 AM

Wesley1874

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
  • Country: gb
    • View Profile
Reversing camera not working
« on: February 05, 2017, 10:40:35 AM »
Up until a few weeks ago it was working OK.  Then it started showing a series of coloured bands on the screen when reversing.  Now its completely dead, just a blank screen when reversing.  Can anybody advise what the problem is?  Thanks

February 05, 2017, 03:09:59 PM
Reply #1

Horizon

  • Member
  • *****
  • Posts: 2535
  • Country: gb
  • Location: Bury Lancashire
  • Gender: Male
    • View Profile
Re: Reversing camera not working
« Reply #1 on: February 05, 2017, 03:09:59 PM »
I had a similar isue with an aftermarket camera I fitted to my Golf. It turned out to be water ingress in the camera.
I suspect it was caused by an over zealous guy with the steam cleaner at my local car wash.
Bought another camera that was advertised as "Waterproof " this started to fog up after a while, usually after getting the car washed 😬
2011 Kia Sorento KX3  2.2D 60 Plate Auto in black ( mine )
BMW E83 X3.  3.0d M Sport, 2008 in black ( now gone )
Honda CRV 2.2 d EX SUV 2011 in Silver. ( Wife's )
BMW E93 330i Convertible  Msport  2007.  ( Now sold )
VW Golf 2.0 TDI 140 GT 2010 ( now sold )
Now Sold 55 plate, X5, 3.0 D Sport. Silv

March 02, 2017, 02:36:00 PM
Reply #2

gileso

  • Newbie
  • *
  • Posts: 47
  • Country: gb
  • Location: Oxford
    • View Profile
Re: Reversing camera not working
« Reply #2 on: March 02, 2017, 02:36:00 PM »
On other forums, it has been suggested that the wiring loom has broken, but quite a few people have had success by removing the rear hatch trim, unplugging the lead from the camera and plugging it back in - it seems the connector itself can be a weak spot.
Now: E70 SE 40d 2011
Previous: E70 M-Sport 35d 2009