Welcome to Xdrivers
Please login or register.

Author Topic: red warning light - run flat indicator  (Read 530 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

October 03, 2017, 01:35:09 PM

rockwell

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
  • Country: gb
    • View Profile
red warning light - run flat indicator
« on: October 03, 2017, 01:35:09 PM »
Hello all, just had new Pirelli Scorpion STR's fitted all round on an X3 3.0d 2006 manual to replace reasonably worn but legal existing Scorpions.  (had about 34,000 mls and 3 1/2 years on originals) The tyre fitter presented me with two broken rear springs!  must have happened fairly recently as sailed through the MOT about 6 weeks ago.  To my eternal shame I failed to notice this as not used the car very much.
Replacement tyres have been reduced by 2 psi all round as fitter said originals were slightly over inflated.  As I left the tyre centre the red run flat light came on....is this because of the new tyres / slight change in pressure, or possibly something to do with the broken springs having been removed?
Back in tomorrow for replacement springs. 

October 03, 2017, 05:46:08 PM
Reply #1

Alan Gunn

  • Member
  • ***
  • Posts: 494
  • Country: wales
  • Location: Anglesey North Wales
  • Gender: Male
    • View Profile
Re: red warning light - run flat indicator
« Reply #1 on: October 03, 2017, 05:46:08 PM »
New tyres are bigger in circumference so just reset the monitor ans you should be sorted.

October 04, 2017, 10:08:03 AM
Reply #2

rockwell

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
  • Country: gb
    • View Profile
Re: red warning light - run flat indicator
« Reply #2 on: October 04, 2017, 10:08:03 AM »
Thanks Alan, did that and all fine!