Welcome to Xdrivers
Please login or register.

Author Topic: 2009 rear camera gone green  (Read 169 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

January 07, 2018, 09:27:03 PM

Stuboy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
  • Country: gb
  • Location: North Yorkshire
  • Gender: Male
    • View Profile
2009 rear camera gone green
« on: January 07, 2018, 09:27:03 PM »
Hi
Just had the lady into the stealer today. Due to the reverse camera going green screen/black lines.
They state the rear camera has gone faulty.
They state it’s due to water ingress and not covered under warranty.
Has anybody else suffered with this and if so what remedy did they find?

A reverse camera for mine is over £500 and the picture is dreadful even when fully working! Can’t find a second hand one either so I may look into other options to get it back working again.
Maybe a aftermarket compatible camera?

January 08, 2018, 05:59:03 PM
Reply #1

X5Sport

  • Lifer
  • *****
  • Posts: 15059
  • Country: england
  • Location: Planet X6......
  • Gender: Male
  • Über Geek in Chief
    • View Profile
Re: 2009 rear camera gone green
« Reply #1 on: January 08, 2018, 05:59:03 PM »
It shouldn’t get water in it......I would claim warranty or want a really good reason why a device sealed against water, leaked and let water in and then wasn’t covered!
:type:

January 08, 2018, 08:34:53 PM
Reply #2

Nictrix

  • Member
  • **
  • Posts: 98
  • Country: scotland
    • View Profile
Re: 2009 rear camera gone green
« Reply #2 on: January 08, 2018, 08:34:53 PM »
Have they opened it up to check that it has water damage?
If it was me I think I would take all the trim off and remove the camera and give the connections a clean and refit. It will only cost you a bit of your time and possibly even fix it.

January 10, 2018, 01:26:11 PM
Reply #3

Nine468

  • Member
  • ***
  • Posts: 216
  • Country: gb
  • Gender: Male
    • View Profile
Re: 2009 rear camera gone green
« Reply #3 on: January 10, 2018, 01:26:11 PM »
Strange as it may seems, mine [2012 40D] has just pinged up on the screen" faulty rear camera", BUT ,, its still working. Either it doesnt like frost, as its only happened since its got frosty, or something else... :( ::)
Dave W.
BMW E70 X5 40D

January 10, 2018, 01:45:51 PM
Reply #4

Stuboy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
  • Country: gb
  • Location: North Yorkshire
  • Gender: Male
    • View Profile
Re: 2009 rear camera gone green
« Reply #4 on: January 10, 2018, 01:45:51 PM »
Mine seems to have happened whilst visiting aviemore in Scotland

It dropped to -7.5 a few times and the camera hasn’t worked since.