Welcome to Xdrivers
Please login or register.

Author Topic: Non start problem  (Read 640 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

June 16, 2018, 12:31:40 PM

Jameth1980

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
  • Country: england
    • View Profile
Non start problem
« on: June 16, 2018, 12:31:40 PM »
As title, car won't start was driving fine pipes into the shop for 10mins came back and wouldn't start. Fuel gauge reading a quarter I've pit in 2 Jerry cans to see if that would help no difference, been read only code we got was 1e25 monitoring, speed sensor any help would be appreciated as it's been sat in Aldi carpark since Tuesday 😆

June 16, 2018, 06:48:34 PM
Reply #1

marti

  • Member
  • ***
  • Posts: 111
  • Country: gb
    • View Profile
Re: Non start problem
« Reply #1 on: June 16, 2018, 06:48:34 PM »
Petrol or diesel engine?

June 16, 2018, 06:57:10 PM
Reply #2

X5Sport

  • Lifer
  • *****
  • Posts: 15629
  • Country: england
  • Location: Planet X6......
  • Gender: Male
  • Über Geek in Chief
    • View Profile
Re: Non start problem
« Reply #2 on: June 16, 2018, 06:57:10 PM »
That error code seems to be connected with the crank sensor which will stop the engine starting.
:type:

June 16, 2018, 07:00:37 PM
Reply #3

Jameth1980

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
  • Country: england
    • View Profile
Re: Non start problem
« Reply #3 on: June 16, 2018, 07:00:37 PM »
Sorry diesel, yeah that's what I thought so changed it out cleared codes and still won't start and code logged again

June 16, 2018, 08:06:23 PM
Reply #4

Alan Gunn

  • Member
  • ****
  • Posts: 522
  • Country: wales
  • Location: Anglesey North Wales
  • Gender: Male
    • View Profile
Re: Non start problem
« Reply #4 on: June 16, 2018, 08:06:23 PM »
I would try the cam sensor very easy to change(front end of the rocker cover).

June 16, 2018, 08:53:55 PM
Reply #5

Jameth1980

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
  • Country: england
    • View Profile
Re: Non start problem
« Reply #5 on: June 16, 2018, 08:53:55 PM »
Thanks but that was changed a couple of months ago

June 17, 2018, 08:32:26 AM
Reply #6

marti

  • Member
  • ***
  • Posts: 111
  • Country: gb
    • View Profile
Re: Non start problem
« Reply #6 on: June 17, 2018, 08:32:26 AM »
Thanks but that was changed a couple of months ago

Were both the sensors genuine?....as you still have the code coming up for crank sensor if it is genuine BM automatically give a two year guarantee....

June 17, 2018, 08:39:58 AM
Reply #7

marti

  • Member
  • ***
  • Posts: 111
  • Country: gb
    • View Profile
Re: Non start problem
« Reply #7 on: June 17, 2018, 08:39:58 AM »
This might be worth a punt....spray a big load of easy start in the intake box and try starting it...better if there's two of you one spraying and one starting...if it does fire up its an injector problem...if not your back to that crank sensor.....

June 17, 2018, 08:47:53 AM
Reply #8

Jameth1980

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
  • Country: england
    • View Profile
Re: Non start problem
« Reply #8 on: June 17, 2018, 08:47:53 AM »
Just had the injectors done as had fuel pressure fault, new line pump aswell, tried the easy start would get a rumble but die again. Genuinely if this wasn't sat in a carpark surrounded with cameras I would torch the heap of shit it's had problem after problem

June 17, 2018, 09:01:36 AM
Reply #9

marti

  • Member
  • ***
  • Posts: 111
  • Country: gb
    • View Profile
Re: Non start problem
« Reply #9 on: June 17, 2018, 09:01:36 AM »
So is the crank sensor a genuine one or a cheapo off ebay etc....

June 17, 2018, 09:20:42 AM
Reply #10

Jameth1980

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
  • Country: england
    • View Profile
Re: Non start problem
« Reply #10 on: June 17, 2018, 09:20:42 AM »
It's a febi from my local parts shop

June 17, 2018, 05:09:43 PM
Reply #11

marti

  • Member
  • ***
  • Posts: 111
  • Country: gb
    • View Profile
Re: Non start problem
« Reply #11 on: June 17, 2018, 05:09:43 PM »
Should be okay then....have you checked the fuses?

June 17, 2018, 06:24:36 PM
Reply #12

Jameth1980

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
  • Country: england
    • View Profile
Re: Non start problem
« Reply #12 on: June 17, 2018, 06:24:36 PM »
Checked all the ones I could find which one and where is the specific one for that?

June 17, 2018, 08:41:48 PM
Reply #13

marti

  • Member
  • ***
  • Posts: 111
  • Country: gb
    • View Profile
Re: Non start problem
« Reply #13 on: June 17, 2018, 08:41:48 PM »
There is no specific fuse for the crankshaft sensor....as it stumbled with easy start Im thinking its fuel supply thats the problem.....

June 17, 2018, 08:59:27 PM
Reply #14

Jameth1980

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
  • Country: england
    • View Profile
Re: Non start problem
« Reply #14 on: June 17, 2018, 08:59:27 PM »
It's just a heavier sound when you turn it over not really close to starting there's fuel coming through the filter, had it on inpa 3.7 bar pre supply 375 high pressure when turning over