Welcome to Xdrivers
Please login or register.

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - ttr

Pages: [1] 2 3 4 5 6 ... 9
1
Problems / Re: Door cards
« on: August 18, 2018, 09:00:13 PM »
Henryn3

Eh up

Nice job mate spit on👍

2
Marti,

Nice one mate 👍

Thanks for that  - put my mind at ease.

Have a good one.

3
X5sport

Cheers for that, definitely checked mine again now.

Starts Amber > Red briefly,> Amber then out.

I just want to put my mind at rest it always did that, probably never noticed and it’s a coincidence!!!

Anyone else check theirs and let me know 😃

Cheers all.



4
Eh Up All

Last week my Tyre Pressure Light came up RED on the dash for no reason - never had a problem with it before. It came up whilst going round a roundabout, just for info.

To be sure checked all TPs and they were fine.

I reset by holding the TPS button on the console and the light went out.

No light has come back up since, BUT, can some one please check the ignition sequence for me on start up.

I am positive that when i used to start up:-

 Ignition position 1 - no TPS Amber check light
Ignition position 2 - TPS Amber light shows, (as i recall it does as a check) then for a second turns RED, then goes out. I could sware it never turned RED then went out, just Amber then went out ????

Start and drive car no TPS warning at all - so no issue.

I might be completely wrong its just im now aware of the sequence and can find nothing to check against.

I have serached on here and know how the system works (Thanks Horizon)


The system works via the traction control system / wheel sensors. When you reset the system, by pressing and holding the dash button until it goes amber, then it monitors how the wheels rotate and distance covered over a set time/ distance and saves this info.
When the rolling circumference changes due to the tyre deflating it flags up the red light.
So if you reset the system with the incorrect pressures it takes that as the norm. It doesn't monitor pressure but rolling circumference. So always reset after the correct pressure is put in to the tyres.


And i appear to have no problems but its bugging me about the RED check light on start up.

Appreciate anyone confirming the actual light sequence,

Cheers all


5
Problems / Re: Reverse Parking sensor problem
« on: August 16, 2018, 02:35:58 PM »
Lez,

I had the same problem a few months ago and put a lengthy thread on here - try a search under my forum tag

It might help you to find the one thats faulty.

I ended up buying a stethoscope for £1.50 from ebay - found the one that was not clicking and replaced easy on the rear.

Hope this might help

Cheers

6
Newbies section / Re: Finally got my X5 😊
« on: August 14, 2018, 08:19:54 PM »
Eh up,

Nice looking X5, have the same colour and year, I do like the arch extensions.

There’s a site you can check the spec on via vin number - someone on here will remember the link.


Cheers

7
Marti

Cheers - if they are the expanding plastic pop rivet type with the push in centres,  should be able to manage these.

Got used to these on other bumper/trim fixings so will use my pry tools.

Fingers crossed the lines will be ok

thanks again for the help.


8
Marti

Cheers for that, looks like some are plastic plug / rivet type fixings which will be a bu**&er no doubt!

X5sport

Cheers looked on it but not too helpful in my case but good reference point I will use again

Looks l8ke I can sneak of the main cover without removing the inner wheel arch covers and outer cill cover  too, just peel it up ( easier said than done I bet - bit like the old Haynes manual terms “ ease off” and “ refit is reversal of removal”


9
General X5 Forum (E53) / Brake Pipe - Underbody Plastic Cover Removal
« on: August 13, 2018, 09:09:39 AM »
Eh Up all,

Car passed its MOT this weekend - not even an advisory.

However when i nipped under the ramp i noticed the brake lines and the fact you cannot see them under the plastic cover. I remember Sleepfolk doing some major work last year on his.

Does anyone know how these covers come off - it looks like they are traditional screw type fixings rather than plastic , Its a shame because i am betting they are a sod to get off.

I want to get the cover off and before i start wondered if anyone had done this, if so how and what to buy fixings wise in advance.

Cheers for all the help.



10
General X5 Forum (E53) / Re: Should i buy one? towing
« on: July 17, 2018, 01:06:54 PM »
Eh Up Pete,

For what it’s worth I ran a 02 Shogun V6 before, great car in all weathers and when I decided to go back to a 4c4 considered exactly same as you.

From my time with the shogun I knew most of the pitfalls, rotting fuel filler necks, timing belts tension  on the 3.2 and poor underbody rust proofing. I looked at a few 07 - 11 plates and walked away as underneath they were shocking!

Touareg a great car,but too complex for me to work on and pricey.

BMW came too when I began seriously looking at overall condition

I found i one owner 55 plate X5 in great condition and easy enough to spanner on. I really like the car although massive difference to the shogun. Given I only really need it for bed weather it performs well shod with Pirelli winters all round- snow this year no issues.

Hope you find what you want .

Big plus is this forum too, I was in the Shogun forum and prior Volvo XC70 and contributed to all when I could but this one is great loads of useful advice and nice folks, it helps when you are maintaining on a shoestring.

Cheers

11
General X5 Forum (E53) / Windscreen Washer Tank Clean - Quick Tip
« on: July 09, 2018, 07:42:36 AM »
Eh UP all,

Yesterday went to finally sort out my windscreen washer tank, it was pretty caked in mold on the inside and i knew there was likely to be sludge in the bottom as well.

Used the forum to figure out how to remove and came out in no time.

Emptied the tank and sure enough jelly sludge in the bottom, after a good initial rinse and dissolved dishwasher tablet in and shake about there was still mold in and i had read about the difficulties of cleaning the inside. Tried all sorts i had laying in the garage from wheel brushes to toothbrushes to no avail.

Finally did the following;-

1. Old car sponge ( or new if your not bothered about £1.00 and spoiling a new one....i'm a Yorkshire-man so no way ......)
2. Old fashioned all wire coat hanger
3. Duck tape or similar
4. Cut of a suitable sized chunk of sponge so it fits through the mouth of the washer tank
5. Cut of a good 18 inch of wire coat hanger
6. Pierce end of coat hanger into centre of square sponge and tape securely to the hanger
7. Hey presto.......of you go.... bend to shape and it gets into all the places and you can wipe of all the mold

Cleaned the tank out a treat and also flushed the hoses out for good measure, all back together and no leaks and no mold.

Hope the above helps someone else.

Cheers all.



 




12
General X5 Forum (E53) / Seatbelt - slow to retract
« on: June 22, 2018, 08:59:24 AM »
Eh up all,

My E53 drivers belt and passenger seat belts have always been slow to retract.

My initial thinking was its the belt mech itself due to age etc and would need replacing so have beenlooking at used and a way to remove the trim.

I then searched on here (should have done it first !!!!!!!!!!) and found a recommended fix.

A quick clean of the plastic guide on the underside of the belt to remove 12 years of X$Ite, i was amazed what was stuck on that guide where the hell did it come from and mange to stick on it. A mist of silicone spray and the belt retracts at warp speed.

Repeated on passenger and hey presto.

Just to acknowledge what a great site this is for info, saved a fortune in time and money so far.

Cheers all from Gods Own County.

PS if anybody gets chance to look at my earlier thread on the wood trim its now got pictures on to try and figure out what wood it is - all help appreciated.










13
All,

Photos of the trim piece added - anyone confirm their thoughts on colour/trim type ( poplar dark v smoke) so i can look for a match.

Sorry you cannot see the cracking - pity as they look fine in the photos but up close cannot get the picture to show them.

I might try and get an old trim piece first if i try clear coating and see what the results are before i spray mine - which is another route to try i guess

Cheers for all the replies thus far.


14
General X5 Forum (E53) / Re: PAG oil
« on: June 13, 2018, 08:58:44 PM »
Henrym3

For what it’s worth and not knowing how bad the stains are, have you tried a good quality panel wipe, type used in spray shops for Bodyshop repairs?

Failing that I have used old fashioned cellulose paint thinners, it wAs fine on my car paintwork but I worked quickly and patch tested first, definitely more concentrated than panel wipe.

As a fallback, or safer first try, have you tried G3 fine cutting compound, then re wax and polish.

Hope this might help

15
General X5 Forum (E53) / Re: Fine Wood Trim S435A - Cracking
« on: June 13, 2018, 08:41:33 PM »
Henrym3

I will post a pic Friday when I’m back home.

Will try and get decent light so colour comes out and you can see the cracks.

It would be easier if I could get a same colour replacement but if not I’m really tempted to have a bash at re finishing myself, it’s just the risk of reaction of the clearcoat. But these days 2k clearcoats are far more stable than cellulose ever was. ( I’m talking myself into this.......)

Cheers

Pages: [1] 2 3 4 5 6 ... 9