Welcome to Xdrivers
Please login or register.

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - lezmtaylor

Pages: [1] 2 3
1
How-To / Fitting oil pressure gauge
« on: September 30, 2017, 07:15:23 PM »
I recently fitted an Instalube system to the engine of my 2002 4.4.( It is a system designed to pre pressure the oil system in the engine before starting the car)
After I had fitted the system the oil pressure light on the dash failed for some reason, as it is a led it cannot be replaced.
I fitted an oil pressure gauge under the bonnet connecting it to one of the 'T' pieces supplied with the Instalube kit.
Although it worked fine, it was not that much use to monitor or warn of low oil pressure stuck under the bonnet.
So I decided to fit a gauge in the cab, hopefully without making a mess.The result is seen in a photo attached.
The gauge kit cost about £10 off ebay, and included the sender unit, 2" op gauge and wiring diagram,I had to supply the wiring
I cut a hole for the gauge to the right of the panel below the sat nav screen, ran the wiring through the back of the dashboard, back of the fuse box through to the instalube set up, picked up an ignition activated take of from the fuse box. Ran a lead from the gauge to the sender which teed off at the oil pressure switch/instalube take off.
Well it works great, looks fine, and I am happy to see the oil pressure.   

Oh heck, one day I'll get the hang of the photo thingy.

Lez

2
Problems / oil pressure light
« on: August 28, 2017, 06:05:42 PM »
My Oil pressure light does not come on.
Is there a fuse?, can't see one in the fuse box.
Have fitted a new oil pressure switch to base of oil filter housing , light still not coming on when ignition is switched on.
Is there a bulb in the instrument pod ?


Lez

3
General Discussion / Just a test
« on: August 23, 2017, 11:38:22 AM »
Have fitted Insta lube to my car and have taken a photo of under bonnet install. This is a test to see if I can upload the photo.

4
General X5 Forum (E53) / Transmission failsafe
« on: June 19, 2017, 12:02:47 PM »
Having the transmission fail safe warning coming up sometimes when I start the car, sometimes it goes off if I switch ignition off wait for wng light to go out and try again, sometimes it doesn't.
have tried switching key to pos 1 and waiting a few seconds and then switching to start pos on key, somitimes it works sometimes not.
I have just bought a Creator BM multi-system C310 scan tool which covers most of the BMW models.
The code it brings up for this fault is : 3C Transmission switch.

Any ideas where the switch is located and what it is/does.

Lez

.


5
General X5 Forum (E53) / Rear suspension air bags.
« on: May 04, 2017, 09:48:59 AM »
I have seen these on Ebay 322350948090 LH and RH rear suspension air bags for E53 .
They seem very reasonable priced, has anyone used them ? they have 12 months warrantee.
On my last MOT had a comment that a bag was creased.

Lez

6
General X5 Forum (E53) / 100w xenons
« on: March 19, 2017, 09:49:18 AM »
I am at it again !!!
Have changed main (HB3) and dip(D2S) to 55w 6000k xenons. from 35w.

They are great, BUT have seen 100w  kits for sale at £40.

I buy all my bulbs etc from China and have had no problems.

Will the 100w kits cause any probs with heat (I know they are off road only).

Lez
 

7
General Discussion / vigilink
« on: March 15, 2017, 10:18:43 AM »
Why is it when clicking on links on posts that frequently one is directed to '' vigilink'' or some other selling site which has absolutely nothing to do with the post.
Lez

8
General X5 Forum (E53) / What Glue ??
« on: February 20, 2017, 11:12:26 PM »
I have split the headlights  on my 2002 E 53 and removed the ccfl angel eyes, replaced them with led Ae's.
Any suggestions what glue to use to reassemble.
I had sufficient of the original black goo to do one light, tried to use clear glue ( smells like vinegar) on the other light,  but does not go off properly and lets water in .

Lez

9
General X5 Forum (E53) / 2001 Nearside headlight
« on: February 17, 2017, 10:27:22 PM »
Hi there,
Has anyone got a 2001 X5 E53 nearside (passenger) headlight for sale ?
It has to be 2000, 2001 as these headlights can be split , with heat, and'' angel eyes''  fitted.

Lez

10
Problems / have replaced halogen to hid spot bulbs.
« on: January 25, 2017, 03:44:13 PM »
I have replaced the halogen spot bulbs to 35w hid/ballast bulbs.on the wife's E46 2003
What resistor do I need to solder into circuit to defeat the bulb error light.
A'' how to'' would be handy , or another forum answer (E46), and will I have similar probs when I do this on my E53 ?

Have had major foot reconstruction 12weeks ago and still on no load bearing on left foot regime : plates, screws, wire, and am getting bored, have got to get my brain into gear to do some more mods.


Lez

11
Problems / engine warning light
« on: October 07, 2016, 01:35:43 PM »
Hi there,
Have the engine warning light displayed, read the codes and got : P0030, Bank1, Sen1, Htr circuit, H025.
I can erase the warning light with my  reader, sometimes it comes back on immediately, other times it stays off for a week or so.
I have lpg and wonder if the warning is anything to do with the mixture settings via lpg.

Regards,
Lez

12
General X5 Forum (E53) / lpg related
« on: September 18, 2016, 03:31:50 AM »
Could I suggest we start an LPG related post so we do not clog up other posts, will also help lpg car owners keep in touch and share ideas.

Lez

13
General Discussion / New toy
« on: August 24, 2016, 04:52:31 PM »
Have just bought a 2003 3 series E46 325 convertible auto, got nearly all the toys as far as I can see, it is for the lady wife , dark blue metalic with grey leather only done 73K with full history.

Got to travel to Lincoln on Saturday  to collect (will give the X5 a bit of an outing after the alternator /battery saga).

will put some photos (I hope !!) later on.

Lez

14
Problems / battery problem 2002 E53 4.4
« on: August 04, 2016, 08:39:38 PM »
I have a problem with the battery on my car :
Bought 12 months ago, a 100AH, 900 cranking gel battery with a 4 year guarantee.
The problem is when loaded (car starting) sometimes it cranks the car, other times it won't, I had a seized alternator, which I replaced with a new one (not reconditioned), fitted a recon starter motor and charged the battery and it would not turn the engine over, so I fitted another starter, still no go.
I took the battery to where I purchased it from , they tested !! it with a little black box and pronounced it good.

Brought it home put it back on car, still no go. (I am convinced there is a dodgy connection  internally on the battery)
 Now I was a forklift truck engineer, and we used to test diesel batteries with a drop tester which basically shorted the battery and put a hell of a load on the cells. ,But they don't appear the do this now relying on a
small box digitally testing the battery.
I went to a motor shop where my grandson works, he tested the battery and said it was down 200 on cranking test (remember my intermittent fault !!).

So I bought a new 100amp, 900 cranking wet cell battery With a 5 yr guarantee, brought it home , fitted and eureka it starts the car.

What do I now regards the 1 year battery  and what recourse do I have regards it (still have the receipt)?



15
Problems / 2002 4.4 E53 starter motor removal
« on: July 09, 2016, 03:16:10 PM »
Engine started to make a grinding noise , got home , lifted bonnet and could hear this whining, grinding noise, thought it was a belt at first.
Switched off, then tried to restart car, starter motor VERY laboured and just started car.
Switched off and left it for an hour, tried a restart, very laboured , just caught, then saw smoke from engine, so switched off and left it. I think the starter has burnt out (90,000 on clock)

Has anyone changed a starter motor on their 4.4 V8 M62 engined X5 ,if so a HOW TO would be helpful.
I have the Bentley Manual for the car, and just wondered if anyone had done this job (short cuts, tips ??)

Lez

Pages: [1] 2 3