Welcome to Xdrivers
Please login or register.

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - alan996

Pages: [1] 2 3 4
1
Problems / Re: E70 Humming Noise
« on: October 13, 2018, 11:37:48 PM »
Same problem here.. most noticable when lifting off around 50mph..

Dealer put it down to tyres... I've had no problem other than it's irritating for about 10k miles with it


Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk


2
General X5 Forum (F15) / Re: X5 40d fuel consumption
« on: June 09, 2018, 12:25:41 PM »
Dublin to Belfast today...

Motorway almost all the way

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk


3
Had mine back at the dealership yesterday for the same shudder...

Next stage is to replace the oil and failing that a transfer case..

Thankfully mine is an AUC

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk


4
General X5 Forum (E70) / Re: Front lights
« on: May 28, 2018, 05:06:21 PM »
Think that was the whole lamp...

Mine wouldn't open the shutter when going to full beam..

Thankfully I got it covered under extended warranty

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk


5
General X5 Forum (E70) / Re: Front lights
« on: May 28, 2018, 09:57:32 AM »
I almost had to buy a new adaptive xenon headlight about 2 years ago.

Price was £950+vat new if I recall...

Regular xenon was about 750 I think.. both pre LCI

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk


6
I did holyhead to penrith return recently (500 miles) and managed 28mpg.

It was pretty much all at 120kmh (75 mph) so it's not too bad for a heavy bus...

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk


7
Problems / Re: Lift off over-whine
« on: May 12, 2018, 08:44:32 PM »

Just realized I posted it in the F15 section - can an admin move it to the E70 section?

Thanks

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk


8
Problems / Lift off over-whine
« on: May 12, 2018, 07:21:10 PM »
It's an odd one..

I bought a 12 plate AUC 40d E70 a few weeks ago..

I've noticed that if I lift off at about 50mph there is what I can best describe as a whine... It does change pitch with speed (but only slightly). It's there a little under acceleration I think

My gut feeling is/was its the new tyres on the car but I'm 1500 miles in now and it's still there...if I kick it into N it's still there. (Not sure of the transfer case is disengaged in N)

There is no clunking or shudder - but for a while it was pushing and pulling when on full.lock at low speed (unlike my 07 X5).

Suspicion is

A) tyres
B) wheel bearing
C) transfer box / X drive

It's AUC and it's not getting any worse - so no worries about a time bomb but I'd like to understand what it could be...

9
Driving along this afternoon, and there was a very loud bang, pulled over and the front driver side spring has broken, is this part covered under the Bmw comprehensive insured warranty? There's no mention in policy about suspension, But at the same time it doesn't say it's not covered.
As long as you are under the mileage limit for wear and tear (100k miles I think) then yes..I had one replaced earlier this year under warranty

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

10
General Discussion / Re: log on
« on: April 13, 2018, 11:25:01 AM »
I had the same problem but managed to change my password and then it worked...

Inised the password reset option but there is something definitely wrong


Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

11
General X5 Forum (E70) / Re: Poor road package
« on: April 08, 2018, 03:26:30 PM »
It's standard here in Ireland....

I know the dealer principal well so he knows not to sell me a pup...

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk


12
General X5 Forum (E70) / Re: Poor road package
« on: April 07, 2018, 09:11:40 PM »
http://xdrivers.co.uk/forum/index.php/topic,15732.msg151238.html#msg151238
May be worth getting the tape measure out and comparing to the standard SE/ Msport.
Or just be happy it's more comfortable than the car it's replacing :-)

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk


13
General X5 Forum (E70) / Re: Poor road package
« on: April 07, 2018, 05:57:56 PM »
http://xdrivers.co.uk/forum/index.php?topic=6341.0
Ok.. so if I read that right...

M sport drops it and then you put a pack on to raise it back up again..

How typical BMW :-)

But it does explain why it was less jarring than my SE with dynamic pack on the same size wheels

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk


14
General X5 Forum (E70) / Poor road package
« on: April 07, 2018, 05:17:19 PM »
Just bought an 12 40d.

The miles are a little higher than I'd like (85k) but it's a AUC so 2 years unlimited mileage warranty.. spec is different to my outgoing car (lose the sunroof and homelink but gain prof media and heated seats)

Question is though it has S815A Poor road package as one of the fitted options.

I can't find any reliable info on what it is - I've seen references to suspension changes and to stone guard stickers.

Anyone idea what it is ?

15
General X5 Forum (E70) / Re: Increased Battery Discharge
« on: February 06, 2018, 12:57:55 PM »
Have you dvd based navigation ?

It does run for a bit after you switch off or unlock the car... It's normal enough.

I had the battery discharge issue but it was because my CCC was faulty (failed eventually)

Sent from my Pixel using Tapatalk


Pages: [1] 2 3 4